Kezdőlap
TELEPÜLÉS
Térkép
Megközelíthetőség
Vállalkozások
ÖNKORMÁNYZAT
Közérdekű adatok
Koncepciók, tervek
Képviselő-testület
Testületi ülések
Rendeletek
Bogyiszlói Közös
Önkormányzati Hivatal
Hirdetmények
Aktuális hírek
Ügyintézés
INTÉZMÉNYEK
Faluház
Könyvtár
Óvoda
Orvosi Rendelő
Védőnő
Házi Segítségnyújtás
Családsegítés
Posta
Falugazdász
KULTÚRA, SZABADIDŐ
Civil szervezetek
Egyház
Fácánkerti Kisbíró
Rendezvények
Fotóalbum

     
  

A közelmúltban elkészült parkot az önkormányzat a fácánkerti születésű Szabácsy Istvánról nevezte el, aki díjugratásban többszörös magyar bajnok volt és részt vett a müncheni olimpián is. ( 1972) 1976-tól 1988-ig a magyar öttusa-válogatott lovasedzője, 1984-től mesteredző.
Szabácsy István 1988-ban hunyt el, a fácánkerti temetőben nyugszik.
Az avatóünnepségen részt vett Horváth István országgyűlési képviselő, a Magyar Öttusa Szövetség delegációja - Balczó András, Pécsi Gábor, Földi László, Erdősi László, Maracskó Tibor, - valamint Szabácsy családjának néhány tagja.
Óvodai Szüreti felvonulás 2011.


Fácánkerti temető - 2011. szeptember 9.


Anyatejes Világnapi Ünnepség - 2011. augusztus 4.
   

Csontos Judit védőnő szervezésében idén is nagy érdeklődés mellett, sok fácánkerti kisgyermek és anyuka, valamint egy apuka részvételével zajlott a rendezvény.
Kiss Barnabás verssel köszöntötte az anyukákat, Dr. Barna Györgyi gyermekháziorvos pedg a szoptatás körüli tévhitekről tartott előadást.
Elhangzott, hogy Fácánkertben szinte minden anyuka hosszú ideig táplálja anyatejjel a gyermekét. Idén négy anyuka kapott ezért elismerő oklevelet.
Végül az anyatejes kvízjáték nyerteseinek sorsolása következett. A gyerekek közben játszottak, másztak, hintáztak, ettek, ittak, jól elfáradtak...


Játszótér-Fácánkert 2011.05.14

Fácánkert partnertelepülése, Uzon - Szentivánlaborfalva játszóteret adományozott a településnek. A játékokat 2011. május 14-én állították fel az Erdélyből érkezett barátaink. Köszönjük!
Anyatejes Világnap - Fácánkert - 2010. augusztus 26.

Az Anyatejes Világnap alkalmából nagy érdeklődés mellett jó hangulatú rendezvényt tartottak a Fácánkerti Faluházban. Csontos Judit védőnő oklevelet adott át azoknak a fácánkerti anyukáknak, akik az elmúlt egy évben a leghosszabb ideig táplálták gyermekeiket anyatejjel. A sok kisgyermek részvételével zajló eseményen az önkormányzat a magyar védőnői szolgálat 95 éves jubileuma alkalmából köszöntötte a védőnőket is, egyúttal megköszönte az egészen a múlt év végéig a településen e feladatot ellátó tolnai védőnők, és a 2010. január 1-jétől Fácánkertben dolgozó sióagárdi védőnő lelkiismeretes munkáját is.  Az eseményen részt vett Bács Gáborné kistérségi vezető védőnő és dr. Barna Györgyi gyermek-háziorvos is. A vezető védőnő érdekes előadást tartott, - néhány szép idézettel illusztrálva - arról, hogy a szoptatás miként jelenik meg a magyar költészetben. Az ünneplőket Merk Jolánka verssel köszöntötte.Fácánkerti Falunap - 2010. augusztus 21.

A Falunapon sor került az erdélyi Uzon községhez tartozó Szentivánlaborfalvával kötött testvértelepülési megállapodás ünnepélyes aláírására is. A képeken  - többek között - dr. Ráduly Istán, Uzon polgármestere és Orbán Zsolt, Fácánkert polgármestere


Fácánkerti küldöttség Szentivánlaborfalván 2010.06.24-28
2010. március 15. - ünnepi megemlékezés 

A Faluház szervezésében helyi fiatalok adtak ünnepi műsort a világháborús emlékmű mellett felállított kopjafánál, melyen a 48-as forradalami ifjak tiszteletére koszorút helyezett el az önkormányzat képviseletében Orbán Zsolt polgármester, a Fácánkert Községért Közalapítvány nevében Glück Hedvig elnök, és a Fácánkerti Nyugdíjas Klub, melynek tagjai szép számmal képviseltették magukat.


Nyugdíjas Klub Szilveszter 2009

Fácánkert Falukarácsony 2009

Fácánert Óvoda karácsonya 2009

Fácánkert kézműves foglalkozás 2009


Szüreti mulatság - 2009. október 10. (II. album)

Szüreti mulatság - 2009. október 10. (I. album)

Falunap 2009 - "Kertek" találkozója

Orfűi táborozás 2009.

Fácánkert Községért Közalapítvány bál 2009

Orfűi táborozás 2009 (videó)


Sporpálya füvesítése 2009.04.18

Majális Fácánkert 2009

 

Sióagárd mutatkozott be a fácánkerti faluházban

"Szomszédolás" Sióagárd bemutatkozik Fácánkertben