TELEPÜLÉS
ÖNKORMÁNYZAT
INTÉZMÉNYEK
KULTÚRA, SZABADIDŐ

      
     

  

A közelmúltban elkészült parkot az önkormányzat a fácánkerti születésű Szabácsy Istvánról nevezte el, aki díjugratásban többszörös magyar bajnok volt és részt vett a müncheni olimpián is. ( 1972) 1976-tól 1988-ig a magyar öttusa-válogatott lovasedzője, 1984-től mesteredző.
Szabácsy István 1988-ban hunyt el, a fácánkerti temetőben nyugszik.
Az avatóünnepségen részt vett Horváth István országgyűlési képviselő, a Magyar Öttusa Szövetség delegációja - Balczó András, Pécsi Gábor, Földi László, Erdősi László, Maracskó Tibor, - valamint Szabácsy családjának néhány tagja.
Óvodai Szüreti felvonulás 2011.


Fácánkerti temető - 2011. szeptember 9.


Anyatejes Világnapi Ünnepség - 2011. augusztus 4.
   

Csontos Judit védőnő szervezésében idén is nagy érdeklődés mellett, sok fácánkerti kisgyermek és anyuka, valamint egy apuka részvételével zajlott a rendezvény.
Kiss Barnabás verssel köszöntötte az anyukákat, Dr. Barna Györgyi gyermekháziorvos pedg a szoptatás körüli tévhitekről tartott előadást.
Elhangzott, hogy Fácánkertben szinte minden anyuka hosszú ideig táplálja anyatejjel a gyermekét. Idén négy anyuka kapott ezért elismerő oklevelet.
Végül az anyatejes kvízjáték nyerteseinek sorsolása következett. A gyerekek közben játszottak, másztak, hintáztak, ettek, ittak, jól elfáradtak...


Játszótér-Fácánkert 2011.05.14

Fácánkert partnertelepülése, Uzon - Szentivánlaborfalva játszóteret adományozott a településnek. A játékokat 2011. május 14-én állították fel az Erdélyből érkezett barátaink. Köszönjük!
Anyatejes Világnap - Fácánkert - 2010. augusztus 26.

Az Anyatejes Világnap alkalmából nagy érdeklődés mellett jó hangulatú rendezvényt tartottak a Fácánkerti Faluházban. Csontos Judit védőnő oklevelet adott át azoknak a fácánkerti anyukáknak, akik az elmúlt egy évben a leghosszabb ideig táplálták gyermekeiket anyatejjel. A sok kisgyermek részvételével zajló eseményen az önkormányzat a magyar védőnői szolgálat 95 éves jubileuma alkalmából köszöntötte a védőnőket is, egyúttal megköszönte az egészen a múlt év végéig a településen e feladatot ellátó tolnai védőnők, és a 2010. január 1-jétől Fácánkertben dolgozó sióagárdi védőnő lelkiismeretes munkáját is.  Az eseményen részt vett Bács Gáborné kistérségi vezető védőnő és dr. Barna Györgyi gyermek-háziorvos is. A vezető védőnő érdekes előadást tartott, - néhány szép idézettel illusztrálva - arról, hogy a szoptatás miként jelenik meg a magyar költészetben. Az ünneplőket Merk Jolánka verssel köszöntötte.Fácánkerti Falunap - 2010. augusztus 21.

A Falunapon sor került az erdélyi Uzon községhez tartozó Szentivánlaborfalvával kötött testvértelepülési megállapodás ünnepélyes aláírására is. A képeken  - többek között - dr. Ráduly Istán, Uzon polgármestere és Orbán Zsolt, Fácánkert polgármestere


Fácánkerti küldöttség Szentivánlaborfalván 2010.06.24-28
2010. március 15. - ünnepi megemlékezés 

A Faluház szervezésében helyi fiatalok adtak ünnepi műsort a világháborús emlékmű mellett felállított kopjafánál, melyen a 48-as forradalami ifjak tiszteletére koszorút helyezett el az önkormányzat képviseletében Orbán Zsolt polgármester, a Fácánkert Községért Közalapítvány nevében Glück Hedvig elnök, és a Fácánkerti Nyugdíjas Klub, melynek tagjai szép számmal képviseltették magukat.


Nyugdíjas Klub Szilveszter 2009

Fácánkert Falukarácsony 2009

Fácánert Óvoda karácsonya 2009

Fácánkert kézműves foglalkozás 2009


Szüreti mulatság - 2009. október 10. (II. album)

Szüreti mulatság - 2009. október 10. (I. album)

Falunap 2009 - "Kertek" találkozója

Orfűi táborozás 2009.

Fácánkert Községért Közalapítvány bál 2009

Orfűi táborozás 2009 (videó)


Sporpálya füvesítése 2009.04.18

Majális Fácánkert 2009

 

Sióagárd mutatkozott be a fácánkerti faluházban

"Szomszédolás" Sióagárd bemutatkozik Fácánkertben